El zapato de Cenicienta después del baile
Mixta sobre paper
32 × 43 cm
Currículum vitae

Anna Miquel (1949-2015) ha estat una de les artistes més representatives de la Galeria Trama. Les seves obres són testimoni de la seva vitalitat, energia i entusiasme pe lmón que l’ocupava: la pintura.

Amb un extraordinari domini tècnic, la pintura d’Anna Miquel ens transporta a mons molt diferents, i aparentment inconnexos entre sí, però que l’artista aconsegueix connectar a través de la seva obra: el pop art, el cinema d’animació, les vanitas, Velázquez, el mar…les referències que s’amaguen al darrera de les seves pintures són tan variades i extenses com la seva producció, i transmeten la voluntat que va tenir de superar-se dia rere dia, exposició rere exposició. El seu treball ens va sorprendre sempre, tant per la innovacio en les temàtiques com per les tècniques emprades, que comprenen materials ben diversos com l’acetat, la laca i el ciment a més de la pintura.

Grans objectes desproporcionats sovint ocupen les seves creacions. Elements quotidians com una sabata, un pintallavis o una flor han esdevingut una vànitas contemporània a mans de l’artista, convidant-nos a reflexionar sobre el pas del temps i la importància d’aprofitar-lo al màxim en cada moment.

Anna Miquel va ser professora Emèrita de la Facultat de BellesArts de Barcelona. La seva extensa trajectòria artística està recollida en diverses monografies i publicacions. Va realitzar nombroses exposicions individuals, col·lectives i biennals, d’àmbit nacional i internacional. Cal senyalar també la seva filmografia de la primera etapa: pel·lícules en Super8 y 35 mm per les que rebé diversos premis de cinema d’animació, i el seu vessant com a escriptora amb diverses publicacions de literatura juvenil.

Meninas y paisaje urbano
2009
Mixta sobre acetat
21 × 30 cm
Las Meninas de Velázquez en planos
Mixta sobre acetat
54 × 46 cm
Las Meninas de Velázquez en planos
Mixta sobre acetat
54 × 46 cm
Tormenta corrosiva XXII
Mixta sobre acetat
38 × 61 cm
Cuerpos evanescentes en mares de petróleo
Mixta sobre acetat
50 × 150 cm
Seres vivos y residuos tóxicos
2008
Mixta sobre acetat
60 × 240 cm
La tormenta de luz I
2012
Mixta sobre acetat
35 × 50 cm
Gafas de sol enterradas en el barro
Mixta sobre paper
32 × 43 cm
La sombra vaporosa de un sujetador
Mixta sobre paper
32 × 43 cm