S/T
2015
Mixta sobre fusta
29 × 29 cm

En l’obra de Julio Vaquero hi ha un component d’un realisme extraordinàriament precís a l’hora de descriure objectes o figures que es troben immersos en uns espais tractats d’una manera abstracta, molt lliure, i sovint amb una llum misteriosa. La llum és precisament un factor essencial en la seva pintura, com ho és l’espai i concretament la dualitat entre els espais plans i els tridimensionals.

Les seves obres responen sovint a una diàleg entre la representació tradicional i la l’experiència que li aporta el fet de conviure hores i hores envoltat dels objectes que ell mateix ha escollit, manipulat i recreat prèviament. Es tracta de objectes inanimats, com cables, ordinadors, armaris, rentadores, taules i cadires,que ell disposa a mode d’una instal·lació.

Vaquero té una línia de treball molt personal en la qual hi trobem, com en molt pocs autors, unes inquietuds, conceptes i formes d’execució, plenament contemporanis i alhora una certa connexió amb la tradició realista històrica. Es tracta d’un camí personal molt subtil,  independent de modes i corrents, que requereix molta reflexió i també una recerca permanent.

L’artista planteja una nova i personal mirada sobre la cultura, el coneixement i el món contemporani, i ho fa tant en les obres de figura com en els espais interiors, sovint carregats de simbolisme.

Vaquero ha estat guardonat amb diversos premis al llarg de la seva trajectòria artística i ha exposat en rellevants galeries i fires i fires internacionals dels E.U.A. i Europa, així com en espais destacats, tant públics com privats, de Barcelona i Madrid.

Fantasmas y sombra humana
2010
Mixta sobre paper
203 × 203 cm
Armario oscuro
2011
Mixta sobre paper
110 × 144 cm