Postcolombino 12
2016
Collage digital
90 × 90 cm

Una exposició dedicada a la creació emergent

La Galeria Trama i la Sala Parés presenten l’exposició del concurs de joves artistes Art<35 BS 2016, convocat per la Facultat de Belles Arts de la UB i que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell

A la mostra hi participen deu joves pintors i fotògrafs d’arreu d’Espanya seleccionats per un jurat format per artistes, directors de museus, galeristes, comissaris i degans de facultats.

L’exposició, formada per obres fotogràfiques i pintures d’artistes de menys de 35 anys llicenciats o a l’últim curs de Belles Arts-, es podrà veure de l’1 al 23 de setembre a les dues galeries del carrer Petritxol de Barcelona.

El certamen, que enguany celebra la seva 9a edició, dóna suport a joves creadors d’arreu d’Espanya amb l’objectiu de posar-los en contacte amb el món professional de les galeries, les institucions, la critica i el col·leccionisme. Un pont entre el món acadèmic i el circuit de l’art contemporani.

La Galeria Trama i la Sala Parés inauguren Art<35, l’exposició col·lectiva dels deu artistes seleccionats pel Concurs Art<35 BS 2016, certamen dedicat a joves artistes de menys de 35 anys que treballen la pintura i la fotografia.

L’exposició, que es podrà visitar de l’1 al 23 de setembre a les dues galeries del carrer Petritxol, està formada per cinc peces de cadascun dels deu artistes seleccionats pel jurat del concurs Art<35 BS 2016. Es tracta de joves creadors que es troben en l’etapa d’inserció en el circuit professional de l’art contemporani -llicenciats o a l’últim curs de Belles Arts-. Un dels objectius del concurs és que els artistes puguin establir contactes amb crítics, comissaris, institucions, galeries i clients o col·leccionistes.

La mostra constitueix una selecció de creació emergent avalada per un jurat d’experts de prestigi. De les 50 peces exposades, 30 són pintures, 15 combinen fotografia, pintura i altres materials i 5 peces són collages digitals.

Els artistes reben una beca de producció de la Fundació Banc Sabadell. Les obres estaran a la venda i hi haurà un programa d’adquisicions en què cinc empreses s’han compromès a adquirir com a mínim una obra cadascuna. De la mostra se n’ha editat un extens catàleg. (link del catàleg)

ART<35 BS 2016, que enguany celebra la seva novena edició, ha comptat amb 92 concursants procedents d’Universitats d’arreu de l’Estat. La majoria d’ells tenen entre 25 i 31 anys, encara que la mitjana d’edat dels artistes seleccionats d’enguany ha estat de 28 anys.

 

Els artistes seleccionats d’Art<35 BS 2016 són:

Yosman Botero Gómez (Barcelona)

Nico Brunet Martí (Sant Pol de Mar. Barcelona)

Ana Císcar (Picanya. València)

Manuel Diego Sánchez (Santa Cruz de Bezana. Cantabria)

Miguel Marina (Madrid)

Guillermo Ros (Alboraia. Valencia)

José Salguero Llánez (Azuqueta de Henares. Guadalajara)

Carlos Miguel Sánchez (Torrecillas de la Tiesa. Cáceres)

Tura Sanz Sanglas (Barcelona)

Isabel Servera (Barcelona)

El catàleg de l’exposició Art<35 BS 2016 ha estat comissariat per Frederic Montornés, crític d’art i comissari que també ha format part del jurat del concurs Art<35 BS 2016, que es va reunir el dia 1 de juny per deliberar i triar els guanyadors.

Al pròleg del catàleg, Montornés exposa: “[…] el que va cridar especialment l’atenció entre els membres del jurat va ser el tractament que, des del terreny d’una imatge procedent tant d’arxius (en general) com inventada, repetida, manipulada, suggerida… es donava a qüestions relacionades amb la realitat, la manera de representar el que ens envolta, la tendència a referir-se a un succés ocorregut; en suma, a qüestions relacionades amb qualsevol de nosaltres quan ens preguntem què i com és el món en què vivim”.

Concurs Art<35 BS, nou anys dedicats a l’art més jove

Al llarg de les nou edicions, el certamen suma més de 700 joves participants al concurs, dels quals 90 han estat premiats. Com a prova de la seva rellevància en el sector, molts artistes seleccionats en anteriors edicions col·laboren actualment amb galeries espanyoles i internacionals.

ART<35 BS s’ha convertit en una fita anual de referència a l’Estat per a la jove creació, i constitueix una plataforma en què hi participen molts àmbits de les arts visuals: artistes, galeries, universitats, museus, fundacions, empreses, col·leccionistes i aficionats a l’art.

El jurat del Concurs Art<35 BS 2016 està format per dotze professionals rellevants en l’àmbit artístic –galeristes, comissaris, artistes, directors de museus, degans de facultats de belles arts…:

Ignasi Aballí, artista

Sergi Aguilar, artista i director de la Fundació Suñol, president del jurat

Concha de Aizpuru, Galería Juana de Aizpuru, Madrid

Tomas Bañuelos, sotsdegà d’Estudiants i Sortides Professionals de la Facultat de Belles Arts, Universidad Complutense de Madrid

Ferran Barenblit, director del MACBA

José Luis Cueto Lominchar, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València

Joan Anton Maragall, galerista de la Sala Parés i de la Galeria Trama

Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell

Frederic Montornés, crític d’art i comissari d’exposicions

Mar Redondo Arolas, sotsdegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona

Natxo Rodriguez Arkaute, sotsdegà d’Extensió Universitària de la Facultat de Belles Arts, Universidad del País Vasco

Josep Santacreu Bonjoch, conseller delegat de DKV Seguros Médicos

La novena edició del concurs ha estat organitzada per l’Associació Art<35, convocada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

En aquesta novena edició del concurs també hi han col·laborat la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat del País Basc i la Facultat de Belles Arts la Universitat Politècnica de València.

Estampida
2016
Oli sobre tela
130 × 160 cm
Looking for the white rabbit
2014
Oli sobre tela
100 × 180 cm
Narración y sabotaje
2016
Oli i esprai sobre fusta
130 × 215 cm
EL IMPERIO ¡Traje nuevo, letrero nuevo!
2016
Instal·lació
Variables
3/3 Sèrie #nofilters
2016
Fotografia
95 × 65 × 13 cm
Capsa 36
2015
Llapis de colors sobre paper
120 × 120 cm
Something I could talk to
2016
Fotografia i pintura acrílica sobre paper
70 × 50 cm
Florit II
2015
Aquarel·la sobre paper
27 × 37,5 cm