Tomorrowland screenshot
Mixta sobre fusta
90 × 138 cm

Javier Vázquez (Albacete, 1984) presenta a la Galeria Trama la seva segona exposició individual. Es tracta d’un artista emergent, que pinta el temps que li ha tocat viure i és per això que es basa en l’observació de l’entorn i en les emocions que aquest li genera. El seu projecte parteix de qüestionar-se com viuen i creixen les noves generacions, envoltades d’imatges estereotipades i imposades com a modes, ja sigui a través de la televisió o internet. Es tracta d’obres basades en les emocions, la música i els mitjans de comunicació com a creadors de modes i identitat social.

A més, de les seves obres es desprèn un especial interès per les emocions que es generen a través de la música, amb la creació de moments on es fonen els sentiments de centenars de persones en un mateix. És per això que part de les obres estan basades en imatges de concerts, festivals de música o bé són retrats de cantants que han esdevingut ídols de masses. L’artista sovint es planteja una massa uniforme de gent que desborda els límits del suport, una espècie de horror vacui del segle XXI, un tapís humà que pretén involucrar l’espectador i fer-lo partícip de la sensació que s’està vivint.

Altres vegades, l’artista busca la intimitat d’un moment, partint d’una captura de pantalla d’un dispositiu electrònic (Smartphone, tablet o ordinador) ja que vivim envoltats de noves tecnologies i cada vegada percebem l’entorn d’una manera més digitalitzada. D’aquesta manera, Vázquez crea un llenguatge contemporani que vincula la pintura a les noves tecnologies

Javier Vázquez (Albacete, 1984) és un dels artistes emergents que promou la galeria Trama des de l’any 2010, quan va ser un dels 10 seleccionats del concurs de pintura i fotografia ART<35 que organitzen conjuntament la Sala Parés i la Galeria Trama. Des d’aleshores, la galeria Trama ha fet el seguiment d’aquest artista emergent, promocionant-lo i divulgant la seva obra a fires com JustMad (Madrid), Swab (Barcelona), JustMad Mia (Miami) o ArtRio (Rio de Janeiro) També ha exposat en altres galeries de Madrid i Mikonos i Colòmbia recentment.

DANCE
Mixta sobre fusta
64 × 65 cm
Never trust
Mixta sobre fusta
80 × 164 cm
Quarks
Mixta sobre fusta
110 × 170 cm