La música de Ennio Morricone
Mixta sobre fusta
130 × 162 cm

Marcos Palazzi (Barcelona, 1965) presenta la seva quarta presentació individual a la Galeria Trama. Es tracta d’una exposició que combina formats, temàtiques, suports i que mostra de manera molt representativa els seus treballs recents.

Palazzi és una persona inquieta i observadora. En aquesta ocasió ens convida a mirar amb els seus ulls el món que l’envolta i gaudir d’aquells petits grans moments que conformen el seu univers quotidià: des de la màgia que es pot crear en un concert de Jazz, fins a escenes familiars, passant per altres referents molt diversos. Entre ells trobem personatges del món del còmic com Popeye que esdevé protagonista d’algunes de les obres, o l’artista nord americà Ronald Kitaj, relacionat amb el moviment pop art de mitjan segle XX. Tanmateix, els viatges també inspiren les seves obres i és per això que incorpora vàries pintures amb l’ aeroport com a teló de fons o ambientades en bars i carrers de la ciutat de Berlín.

 Es tracta d’un conjunt de pintures eclèctiques i sorprenents, centrades en la figura humana concebuda com un antiheroi de la vida quotidiana, on no hi té cabuda la idealització. Són personatges immersos en el seu dia a dia, que semblen captats gairebé de manera casual, en situacions anecdòtiques i fins i tot inconnexes, però marcades sempre per un punt d’humor i d’ironia que porta implícita l’obra de Palazzi des dels orígens.

Marcos Palazzi té una trajectòria intensa i exitosa d’exposicions des de 1986 tant a Espanya i altres països europeus com als Estats Units, a galeries, espais institucionals i fires internacionals d’art.

Padre de Olivia
Mixta sobre fusta
8 × 22 cm
Popeye, el hombre tranquilo
Mixta sobre fusta
20 × 50 cm
Paisaje humano I
Mixta sobre fusta
29 × 28 cm
El Iluminado y el Bretón
Mixta sobre fusta
60 × 60 cm