Notícies

Galeria Trama a Crossroads The London Art Show

6-9 Octubre 2016

crossroads 2016 galeria trama

Galeria Trama participa a la fira internacional Crossroads The London Art Show (del 6 al 9 d’octubre de 2016). Presentem:

 

Guillermo Fornes (Bilbao, 1964) La seva obra es construeix sobre dos pilars, la creació d’una iconografia pròpia on ressalta la força del seu traç i la rotunditat de la seva narrativa, transmetent en cada obra subtils cops d’emoció, d’altra banda la innovació al procés creatiu, experimentant tant amb tècniques com amb materials (pòlvora, aigua a pressió, vernissos, foc…) que reforcen el seu discurs i voluntat de síntesi. Els fonaments estetics i teorics que es reconeixen en aquesta nova sère estan basats fonamentalment en el valor del color i del simbolisme. La tècnica se sosté amb la base de l’elecció del pigment pur i l’aigua com a elements primigenis.

Fornes neix a Bilbao el 1964. Des de 1991 realitza estudis de Belles Arts al Kings College of Art de Londres, ciutat on va establir el seu primer estudi durant set anys.  Anteriorment, havia cursat la carrera de psicologia a la Universitat Cardenal Cisneros de Madrid (1986-1990). Des del seu retorn a Espanya, investiga i experimenta noves tècniques pictòriques i de gravat, desenvolupant el seu treball a la Fundació Bilbao Arte. Ha col·laborat amb el Museo Guggenheim Bilbao (2004-2005) i actualment desenvolupa la seva activitat entre Madrid i Eivissa.

 

guillermo fornes galeria d'art barcelona

Guillermo Fornes, Thot. Serie Entropía.

Mixta sobre paper, 120 x 80 cm

 

 

Garikoitz  Cuevas (Cádiz, 1968) El seu talent està en la combinació del seu domini tècnic i la capacitat per plasmar a les seves obres conceptes i emocions amb un gran contingut poètic i narratiu. La peculiaritat de Cuevas rau en el seu llenguatge, una tècnica única elaborada durant els seus més de vint anys de trajectòria. Així doncs, el décollage consisteix en la superposició progressiva de teles enganxades al suport pictòric, per intervenir-hi després arrencant selectivament fragments de les diferents teles de la composició.

Cuevas ha presentat el seu treball amb continuïtat en diferents galeries espanyoles, Biennals d’Arts Plàstiques i Fires Internacionals, tal com MACO de Mèxic D.F., MiArt de Milà i ARCO de Madrid. Ha estat becat pel Col·legi d’Espanya a París i la Residència d’Estudiants de Madrid. Al 2006, rep el Primer Premi de Pintura de la Fundació Focus-Abengoa de Sevilla. La seva obra forma part de museus i col·leccions com la del MNCARS de Madrid, Fundació Focus- Abengoa, la Fundació Cajasol de Sevilla, Fundació Provincial de Cultura de la Diputació de Cadis, la Col·lecció Unicaja, la Col·lecció Caja de Extremadura, la Col·lecció del Ministeri d’Assumptes Exteriors, entre d’altres.

 

gari cuevas galeria trama

Garikoitz Cuevas, Cruz verde.

Mixta sobre tela, 116 x 89 cm.

 

 

Dominika Berger (Crackovia) Es tracta d’una artista polaca afincada a Barcelona des de fa més de quinze anys, l’obra de la qual parteix de la figuració, concretamente es basa en una experimentació plantejada des del seu propi rostre, a través del qual ens parla de temes tan profunds com la identitat i la falta d’identitat de l’ésser humà, ja que el rostre treballat es converteix en una obra pràcticament abstracta, el mirall de l’ànima, com s’acostuma a dir. És en aquesta intersecció entre la pintura figurativa i l’abstracta on l’artista polaca se sent còmoda. El rostre humà com a protagonista, el detallisme i la superposició de plans ens traslladen a una dimensió espiritual, íntima i sensible, que té com a objectiu la introspecció més profunda i sencera, convidant-nos a respondre qüestions com qui som i per què som qui som.

Berger s’ha format a universitats de Cracòvia i Barcelona. Ha sigut sel·leccionada en diversos premis i biennals d’art com el premi BMW de pintura (2014) o la Biennal de pintura Torres García (2011). Ha exposat a diferents galeries de Barcelona i de Cracòvia, així com també en alguns centres d’art contemporani.

 

berger galeria trama

Dominika Berger, División.

Mixta sobre tela, 136 x 100 cm.

 

Més info a CROSSROADS